saker jag kommer sakna i USA

Kommentera
- Ta bilen överallt. HUR skönt är inte detta? Till affären 5 min bort, skolan 4 min bort och karaten 3 min bort. Överallt tar man bilen. Här cyklar inte folk ifall det inte är i träningssyfte. Lite tråkigt tycker jag, jag gillar att glida runt på min cykel där hemma, sålänge det inte är 20 minus och regn. 
- Äta onyttigheter till frukost. Så som doughnuts, våfflor och muffins. Okej, det är inte nyttigt men alla måste ju erkänna att man gärna skulle göra det varje helg. På vardagar äter min familj normala grejer, såsom gröt eller flingor, men dem gillar att lyxa till det på helger. 
- Hänga på starbucks, ensam eller med kompisar. I Sverige är det konstigt att dra till ett kafé utan sällskap. Att sitta där själv ett tag är inte alls lika vanligt som här. Det kommer jag sakna. Hemma sitter man på biblioteket och pluggar, här sitter man på Starbucks. Jag älskar stämningen på Starbucks, att bara sitta där med sin tablet, mobil, bok eller dator är väldigt skönt. Dock inte särskilt bra för plånboken. 
- Priserna. Allt är billigare, datorer, EOS lipbalms (här kostar dem 3 dollar, hemma kostar dem 89 kronor), smink i allmänhet men även kläder och skor. Jag gillar det skarpt. Dock kommer det bli svårt att stänga resväskan på vägen hem. 
- Öppenhet. Okej, amerikanerna vill egentligen inte veta hur man mår när dem frågar, utan det är bara en artighetsgest. Men jag gillar det ändå. Jag tycker det är trevligt att småprata med kassörskan på Target, eller baristan på Starbucks. I Sverige bryr sig folk alldeles för mycket om att titta ner och att titta bort istället för att faktiskt prata med folk. Likadant som det var en kulturkrock när jag kom hit kommer det vara en kulturkrock när jag kommer hem. Jag kommer förmodligen vara den som småpratar massor och folk kommer tycka att jag är superkonstig. 
- Restauranger. Nu menar jag inte The Cheesecake Factory och sådana dyrare ställen, utan vanliga, med hyfsade priser och blandad meny. Hemma i Varberg känns det som att man får välja mellan snabbmat eller dyra restauranger. Det finns inget mellanting. Här finns massor, överallt. Det är bara att bestämma vad man vill äta och sen beställa.
- Svänga höger i rödljus. Man blir riktigt van vid det och trafiken flyter på mycket bättre. Supersmidigt ju, varför har vi inte den regeln i Sverige?